设为首页收藏本站

环球网校论坛

 鎵惧洖瀵嗙爜
 立即注册
查看: 1069|回复: 16

新概念英语第二册语法精粹:交际用语 - 告别、介绍

[复制链接]

30

主题

277

帖子

199

金币

限制会员

积分
1
发表于 2014-7-12 16:34:00 | 显示全部楼层 |阅读模式

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
Farewells(告别)
A.Farewells:
1、It's getting late. I must be going.
2、It's five o'clock already. I must be off now.
3、Oh, God, it's late, I've got to go.
4、It's time I was going, I'm afraid.
5、I think I must go now.
6、I think I'd better leave.
7、I'm glad to have met you.
B.Responses:
1、Come again whenever you are free.
2、If you pass my home, drop in.
3、Good night, have a nice dream.
4、Can't you stay a little longer?
5、I hope we'll meet again sometime.

                               
登录/注册后可看大图

【专项训练】
1、—It's five o'clock already, I must be going.
—Well, come again ______ you are free.
A.if B.whenever C.when D.while
2、—Oh, God, it's late. I've got to go.
— ______. Hope to see them soon.
A.Give your parents my
greetings
B.Remember me to your parents
C.Show my greetings to your parents D.Say hello to your parents
3、—It's time I was going, I'm afraid.
— ______.
A.Good evening B.Good night C.Bye-bye D.All the best
4、—Well, I'd better let you get on with your work.
— ______.
A.I've wasted a lot of your time B.Thank you for a lovely afternoon
C.You must be tired D.I'm sorry to trouble you
5、—I'm flying home on Sunday morning.
—I wish you ______.
A.a pleasant journey home B.a good trip C.good lucky D.a happy journey travel
6、—I think I must go now. See you later.
— ______.
A.You can go B.See you later C.Bye-bye D.So long
7、—I'm glad to have met you. Drop by sometime.
— ______.
A.Thank you B.Give me a call C.Thanks, I certainly will D.Take care
8、—It's very kind of you to come and see me off.
— ______.
A.It's my pleasure B.much better C.Don't say it D.No problem
9、—I'm going camping this weekend.
— ______.
A.Can you fish? B.Have a good time C.No, I'm too busy D.Don't give up now
10、—I'll go to Beijing this weekend.
______.
A.You are lucky B.The best of luck C.Thank you D.Good-bye
(后设答案,大家不要偷看哦,(*^__^*) 嘻嘻……)

                               
登录/注册后可看大图

KEYS
1.B 2.D 3.B 4.B 5.A 6.B 7.C 8.A 9.B 10.B


Introduction(介绍)
A.Introduction:
1、 This is my friend, Tom..
2、Let me
introduce
you to my friend, Tom.
3、May I introduce myself? I'm Tom.
4、Please allow me to introduce my friend, Tom.
5、I'd like you to meet my friend Tom.
B.Responses:
1、How do you do? Pleased to meet you. (Glad to meet you. Nice to meet you.)
2、It's my pleasure to have this chance to meet you.

                               
登录/注册后可看大图

【专项训练】
1、—Hi, Tom, this is my friend John.
— ______
A.Nice to meet you. B.How are you? C.Hi, Tom, I'm John. D.Are you Tom?
2、—Let me introduce myself. I'm Albert.
— ______.
A.With a pleasure B.It's my pleasure C.I'm very pleased D.Pleased to meet you
3、When you are introduced to someone, you should say ______
A.I'm getting on well. B.I love you very much. C.Fine, thank you. D.How do you do?
4、—Have you met my girlfriend, Susan? Susan, this is Li.
— ______
A.Glad to meet you. B.Thank you. C.How are you? D.Welcome home.
5、—Please allow me to introduce Mr. Smith,
director
of the
department.
— ______(久仰大名)
A.I haven't seen you before. B.Haven't we met before?
C.I've heard so much about you. D.How do you do?
6、If Mr. Baker is here, will ______ please make ______ to me?
A.you, yourself known B.you, you known C.he, us known D.he, himself known
7、Let's give him a ______.
A.warm welcome B.warming welcome C.warmly welcome D.warm welcoming
(后设答案,大家不要偷看哦,(*^__^*) 嘻嘻……)

                               
登录/注册后可看大图

KEYS
1.A 2.D 3.D 4.A 5.C 6.D 7.A

267

主题

1026

帖子

1048

金币

高中生

Rank: 4

积分
2602
发表于 2014-7-14 15:23:00 | 显示全部楼层

16

主题

299

帖子

185

金币

限制会员

积分
1
发表于 2014-7-18 15:42:00 | 显示全部楼层

回复 1# 012fgdghk 的帖子

It\'s getting late.

22

主题

262

帖子

179

金币

限制会员

积分
1
发表于 2014-7-25 22:25:00 | 显示全部楼层

22

主题

455

帖子

274

金币

限制会员

积分
1
发表于 2014-8-14 21:06:00 | 显示全部楼层

56

主题

457

帖子

341

金币

限制会员

积分
1
发表于 2014-8-19 11:00:00 | 显示全部楼层

回复 1# 012fgdghk 的帖子

It\'s getting late.

42

主题

497

帖子

335

金币

限制会员

积分
1
发表于 2014-8-24 12:14:00 | 显示全部楼层

5

主题

104

帖子

63

金币

初中生

Rank: 3Rank: 3

积分
188
发表于 2014-9-7 16:06:00 | 显示全部楼层

0

主题

103

帖子

61

金币

限制会员

积分
1
发表于 2014-9-18 12:23:00 | 显示全部楼层

16

主题

107

帖子

87

金币

限制会员

积分
1
发表于 2014-10-8 12:09:00 | 显示全部楼层
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

考拉资料网|手机版|Archiver|环球网校 ( 京ICP证040735  

GMT+8, 2016-5-26 12:33 , Processed in 0.104698 second(s), 13 queries , Redis On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

快速回复 返回顶部 返回列表